Har du frågor och funderingar kring det omrapporterade coronaviruset är du välkommen att höra av dig till oss under våra öppettider (måndag till fredag 08-17) för rådgivning på 040-608 60 00.

Se nedan för övrig information från 1177 Vårdguiden.

Ett nytt coronavirus har smittat människor som framförallt har befunnit sig i Hubei-provinsen i Kina. Viruset kallas också för 2019-nCoV. Det ger symtom som feber och hosta och påminner om influensa.

Har du inte varit på resa i Hubei-provinsen i Kina de senaste 14 dagarna, men har liknande symtom? Då är det inte sannolikt att du har fått det nya coronaviruset. Du kan söka information på 1177.se för råd vid andra sjukdomar och besvär som är vanliga, som influensafeberförkylning eller ont i halsen.

Du som däremot har varit i Hubei-provinsen i Kina de senaste 14 dagarna ska vara uppmärksam om du får symtom som feber, halsont och hosta. Då ska du genast ringa telefonnummer 1177 (eller Vårdhuset i Malmö City, reds anm.) för att få information om när och var du ska söka vård.

Om du mår bra behöver du inte kontakta vården, även om du har varit i ett område där personer har blivit sjuka av coronaviruset.

Du kan läsa mer om coronaviruset och få svar på vanliga frågor om det pågående utbrottet på Folkhälsomyndighetens webbplats.